Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

21 abr 2022

Carrusel d'economistes

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

Autor: Lluís Barbé | editat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya

'Carrusel d'economistes' és un recull de 20 relats que intenten mostrar que les estrelles més rutilants del firmament economista també van ser persones de carn i ossos. I, com a tals, han tingut incidents a les seves vides que vénen poc o gens explicats en les històries oficials del pensament econòmic.

 

Es tracta de textos basats en biografies i documentació que ha trobat l'autor, als quals ha donat forma de relats curts, un pèl càustics, sobre escenes concretes de les seves vivències. I els forats d'informació que quedaven per completar aquestes escenes, els ha omplert imaginant les converses i detalls al seu parer més versemblants, de manera que en cap cas no traïssin les evidències aportades pels biògrafs.

 

A les pàgines del llibre hi desfilen moments íntims d'economistes importants dels darrers tres segles, des d'un jove Cantillon situat a la Barcelona de l'any 1713, fins a un octogenari Leontief situat a Edimburg en l'any 1990. També hi trobareu flaires de fisiòcrates com Quesnay, de clàssics com Smith, Malthus, Ricardo, Stuart Mill o Marx i Engels, de neoclàssics com Walras, Edgeworth, Jevons o Marshall, i de postclàssics com Keynes, Schumpeter o von Neumann. I també hi ha espai per a dones economistes com Maria Edgeworth, Harriet Taylor, Beatrice Potter Webb, Rosa Luxemburg, Mary Paley Marshall, Elizabeth Boody Schumpeter o Joan Violet Robinson.

 

El llibre va dedicat a la memòria de Fabià Estapé, que va ser professor de l'autor a la Facultat, i a la de Muriel Casals que va ser alumna seva i companya de departament a la Universitat Autònoma de Barcelona. Tots dos apareixen en el darrer relat.

 

Sobre l'autor

Lluís Barbé és col·legiat de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya i professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on al llarg de més de 50 anys de vida activa en unes quantes universitats ha impartit classes d'Econometria, Estadística, Teoria Econòmica, Introducció a l'Economia i Història del Pensament Econòmic, i ha exercit de degà i de vicerector.

 

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA