Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Nota d’Opinió del Col•legi d’Economistes de Catalunya amb motiu de la reunió a Barcelona del BCE

Notes d'opinió

4 mai 2012

Nota d’Opinió del Col•legi d’Economistes de Catalunya amb motiu de la reunió a Barcelona del BCE

Notes d'opinó de la Junta de Govern

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf Importància del manteniment d’Espanya dins de la zona Euro

És imprescindible que Espanya continuï formant part de la zona euro, sent un soci actiu i decisiu.
El Col•legi d’Economistes de Catalunya considera que un hipotètic abandonament d’Espanya de la zona euro generaria un ampli conjunt de conseqüències internes negatives i imprevisibles que portarien a un empobriment de l’economia i a un allargament de la crisi.

El Col-legi d'Economistes de Catalunya ha emès una nota d'Opinió amb motiu de la reunió a Barcelona del Banc Central Europeu, on manifesta la conveniència que Espanya es mantingui en la unió monetària europea. Els economistes senyalen que les conseqüències negatives d'una hipotètica sortida serien molt més importants que els seus efectes positius, no només per a Espanya sinó fins i tot per a la mateixa zona euro i per a l'ideari comunitari.
Els economistes catalans estimen que una hipotètica sortida d'Espanya de la zona euro derivaria en una contracció i en una evolució negativa de l'economia espanyola, que suposaria un allargament de la crisi i, per tant, un endarreriment en l'inici de l'esperada reactivació, amb els conseqüents efectes que això tindria sobre l'atur. Paral-lelament, senyalen que es produiria un empobriment accelerat de l'economia interior per diversos motius (devaluació, procés inflacionari, ....) i una davallada brusca de la riquesa de tots, accentuant-se les desigualtats socials, amb la generació d'un creixent malestar en el país.
Des del Col-legi d Economistes s'argumenta que un possible abandonament d'Espanya de la zona euro generaria una pèrdua de confiança internacional en Espanya per part de governs, organismes, inversors, empreses, ....., amb tot el que això implicaria per a una economia que avui en dia genera desconfiança en els mercats internacionals.
La sortida de la zona euro obligaria a Espanya a adoptar una nova divisa pròpia, que naixeria devaluada respecte a l'euro i que patiria un procés de depreciació continuada com a conseqüència de la manca de confiança dels mercats. Això provocaria, entre d'altres efectes, una pujada intensa de la prima de risc espanyola, i com a conseqüència un notable encariment del deute espanyol, referenciat en euros, així com un increment del cost de les importacions.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA