Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notes d'opinió

26 nov 2012

Nota d'Opinió de la Jornada dels Economistes 2012: Territori i competitivitat

Notes d'opinó de la Junta de Govern

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf Territori i competitivitat

Amb motiu de la JORNADA DELS ECONOMISTES 2012, la Junta de Govern del Col-legi d'Economistes de Catalunya va fer públic el següent:

  • És necessari assentar les bases per a la recuperació de la confiança i posar els ingredients per a que empresaris i ciutadans endeguin iniciatives d'inversió i de consum.

  • Cal valorar els avantatges i els desavantatges de les polítiques actuals de consolidació pressupostària, plantejant-se, si escau, un canvi de rumb, que compatibilitzi l'ajustament pressupostari i les reformes estructurals, amb mesures de reactivació econòmica i de creació d'una Europa més integrada.

  • Els terminis previstos en les imprescindibles mesures de contenció del dèficit públic i de l'endeutament cal relacionar-los amb el seu impacte en el creixement i valorar el període en que els seus efectes incidiran en el desenvolupament social.

  • L'economia catalana disposa d'actius que permeten tenir esperança en el futur i confiar en una exitosa superació de la crisi a mitjà termini.

  • Els processos de globalització i d'integració econòmica, particularment a la Unió Europea, reforcen la perspectiva del territori com a unitat base de la competitivitat.

  • En el territori cal cercar una part important de l'explicació de la competitivitat i això és encara més notable en contextos de grans transformacions (globalització, canvis tecnològics, moviments demogràfics, etc.).

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA