Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

29 mar 2023

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA HIVERN 2023

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA HIVERN 2023

Segons l'Enquesta de Situació Econòmica d'Hivern de 2023 realitzada entre el 21 de febrer i el 10 de març de 2023 i a la qual han donat resposta més de 940 economistes, un 60,2% dels economistes catalans enquestats creu convenient que el BCE continuï amb la seva política d'augment dels tipus d'interès. Un 46,8% considera que haurien de ser increments inferiors als 50 punts bàsics i un 13,4% aposta per augments de 50 punts bàsics o més.


L'enquesta també ha consultat pel futur de l'aeroport de Barcelona. D'entre les alternatives que han aparegut en el debat públic sobre aquest tema, el 29,6% dels economistes catalans enquestats considera que l'opció més adequada és la d'incrementar la vinculació operativa amb els aeroports de Girona i de Reus. Darrera d'aquesta, les opcions més apuntades són allargar la tercera pista en 500 metres cap al nord i construir una nova pista sobre el mar. En tots dos casos els economistes partidaris són un 16,2%.


Un dels elements que es té sempre en compte a l'Enquesta de Situació Econòmica del Col·legi d'Economistes de Catalunya és la valoració de la situació de l'economia. En aquest sentit, es posa de manifest una millora en relació amb l'anterior enquesta de finals del 2022. De fet, el 34,0% dels economistes considera que l'economia catalana està millor ara que fa un any, el 33,3% creu que està pitjor, mentre que el 31,7% pensa que està igual, mentre que a l'enquesta de tardor els percentatges eren, respectivament, d'un 29,5%, d'un 41,1% i d'un 27,1%.


A més, l'Índex de Confiança dels Economistes que sintetitza el sentiment dels col·legiats davant de la situació econòmica general tenint present tots els factors que hi incideixen se situa a l'hivern en un nivell del 5,14 per a l'economia catalana i del 4,99 per a l'economia espanyola, cosa que significa una millora respecte als resultats de la passada tardor, en la qual l'índex per a Catalunya es va situava en el 5,05 i per a Espanya en el 4,86. La previsió és que a finals del 2023 l'índex es mantingui pràcticament igual que ara, en el 5,15, per a l'economia catalana i en el 4,97 per a l'economia espanyola.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA