Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

16 jun 2022

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA PRIMAVERA 2022

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA PRIMAVERA 2022

Segons l'Enquesta de Situació Econòmica de Primavera de 2022 del Col·legi d'Economistes de Catalunya, més de la meitat (56,5%) dels economistes catalans creu que l'arribada dels Fons Next Generation repercutirà poc en l'economia catalana. Un 71,3% desconfia que hagi un repartiment territorial equitatiu i un 78,0% creu que es produiran endarreriments en la seva arribada, que generaran menys creixement del previst i que seran menys transformadors del model productiu del que caldria esperar.

 

L'enquesta de primavera de 2022 també ha consultat per l'evolució de l'economia. L'índex de confiança dels economistes cau respecte a l'hivern per a l'economia catalana (5,01 davant del 5,12 d'una valoració d'entre 0 i 10) i per a l'economia espanyola (4,95 ara per 5,15 a l'hivern). La previsió dels economistes indica una lleu millora d'aquí a final d'any, quan l'índex se situaria en el 5,06 per a l'economia catalana i en el 4,99 per a l'espanyola.

 

Els principals problemes de l'economia catalana en opinió dels economistes enquestats són, en aquests moments, els preus del gas, petroli, carburants i altres matèries primes, la inflació i els costos de producció i el dèficit fiscal amb l'Estat.

 

L'enquesta recull molts bons pronòstics sobre la propera temporada turística: el 59,5% dels enquestats creu que serà bona i el 30,4% té encara una visió més favorable, opinant que serà excel·lent.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA