Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

17 mar 2021

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA HIVERN 2021

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Els economistes catalans consideren que, des de la perspectiva econòmica, una de les qüestions més rellevants que hauria d'abordar el nou govern de la Generalitat és la de la recuperació dels sectors i activitats més afectats per l'impacte de la Covid-19. Un 64,7% dels enquestats han assenyalat aquest objectiu entre els tres principals, seguit de l'ocupació i la reindustrialització.

 

l manteniment de la crisi econòmica per l'impacte de la Covid-19 fa que el 88% dels economistes opini que l'economia catalana està pitjor ara que fa un any. D'altra banda, l'índex de confiança dels economistes cau en relació amb fa un any però comença a repuntar i la previsió és que es recuperi i se situï en el 4,15 a finals d'any a l'economia catalana i en el 4,06 per a l'economia espanyola.

 

En relació als principals problemes de l'economia catalana, l'impacte de la Covid-19 continua situant-se, amb molta diferència, com el principal problema actual de l'economia catalana, mentre que la situació política passa a ser el segon, per davant de l'atur.

Un altre dels punts consultats a l'Enquesta de Situació Econòmica d'Hivern 2021 ha estat la gestió de la crisi de la Covid-19 per part de les autoritats públiques. Tot i que segueixen sense aprovar-les, els economistas la valoren més ara que fa tres mesos, considerant relativament millor la de les autoritats europees.

 

L'Enquesta de Situació Econòmica d'Hivern 2021 del CEC també ha consultat als col·legiats i col·legiades per la importància de l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proposats per les Nacions Unides en l'Agenda 2030 de cara al desenvolupament econòmic i social del món. En una escala de 0 a 10, els economistes catalans atorguen un 6,16 de mitjana a aquest fet. En relació a la seva posada en pràctica, només un 27,1% dels economistes enquestats declaren saber com traslladar els ODS a la pràctica de la seva feina habitual, mentre que un 45,4% no saben com fer-ho

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA