Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Cicle : Construint una professió més digital. Conferència: El paper dels professionals d'empresa davant el repte de la digitalització i la mobilitat. Presentació de l'estudi sobre les competències digitals dels directius.

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C190/2016
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ORGANITZACIÓ I SISTEMES D'INFORMACIÓ
  • ASSOCIACIÓ CATALANA DE COMPTABILITAT I DIRECCIÓ (ACCID)

Programa

DATA: 29 de setembre de 2016

 

HORARI: de 19.00 a 20.30 hores

 

LLOC: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

 

 

 

 

 

Intervindran:

 

Sr. Xavier Verge, economista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Campus Sabadell

 

Sra. Eva García, innovative business programmes director

 

Sr. Josep Mª Gallart, vicepresident de la Comissió OSI

 

 

 

Sinopsi:

 

Des dels darrers vint anys, i cada cop més d'una manera més accelerada, som testimonis d'un procés de transformació del nostre entorn cap a una societat més i més digitalitzada. Sense entrar a valorar si aquest procés de digitalització generalitzat és positiu o negatiu, des de l'ACCID i el Col-legi d'Economistes volem evidenciar que aquesta transformació és present i ens afecta en moltes facetes de la nostra vida, i per tant, com a professionals, hem de ser actors i no espectadors d'aquest procés.

La digitalització està comportant no només un canvi en la manera de relacionar-se les empreses i les administracions i entre aquestes darreres i els seus administrats, si no que, a més a més, han aparegut noves formes de transaccions d'informació, com són les resultants de l'intercanvi de dades entre les màquines, fruit del creixent nombre de dispositius connectats a la xarxa, passant aquestes a ser les més importants en quan a la generació de dades digitals i donant lloc al fenomen que anomenem del Big Data.

Per assolir aquests reptes cal treballar en la nostra capacitació com a professionals així com cercar sinergies amb d'altres professions, amb la constitució de grups multidisciplinaris que ens ajudin a donar una resposta adequada a les necessitats digitals de les nostres empreses.

Cal treballar en la formació i capacitació dels futurs professionals, adequant els plans d'estudis superiors i creant graus on s'adopti aquesta visió transversal i multidisciplinària, de forma que aquestes noves generacions d'universitaris siguin capaços de donar resposta a una demanda creixent del mercat laboral de professionals de l'economia i l'empresa amb un domini suficient de les tecnologies de la informació i la comunicació. Alhora que també cal identificar quines són les capacitats que com a professionals cal potenciar i desenvolupar.

Amb aquesta sessió iniciem un cicle de conferències orientades a donar-nos pistes i reflexionar en com dirigir la nostra activitat cap a una professió més digital. En aquesta primera sessió es presentarà un estudi realitzat per l'Escola EADA amb la col-laboració de la Comissió OSI, on s'han identificat les habilitats digitals sobre les que cal treballar, així com de quina forma els estudis universitaris en direcció i administració d'empreses estan abordant la necessitat de formar a professionals amb un coneixement de les tecnologies de la informació i comunicació suficients per donar resposta a les necessitats que requereixen les empreses. A més a més els assistents a la sessió tindran la possibilitat de que se'ls si faci gratuïtament un estudi personalitzat del seu perfil digital.

 

 

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA