Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

SEU DE GIRONA: El mercat francès: aspectes clau per assessorar i treballar amb el mercat francès

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G077/2016
Seu:
 Girona
Àrea:
 

Programa

 

El Mercat francès: Aspectes clau per assessorar i treballar amb el mercat francès

 

 

 

Ponents:


Sra. Eva Mesa Devienne. Co-fundadora i Directora de Franstage. Llicenciada en Traducció i interpretació per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Des de 2009, dirigeix els processos d'internacionalització diplomàtica de Franstage entre agents catalans i mercat francès i coordina agents catalans i francesos per la introducció i la implantació d'empreses en el mercat francès i català

 

Sra. Alexandra Masó Llorente. Sòcia gerent d'IDEAM CONATUS SL. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, Llicenciada en Investigació social i de mercat per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgraduada en Comunicació Pública per la Universitat de Girona. Estratega de mercat i creadora d'opinió pública. Treballa amb agents públics i privats, empreses i grans corporacions, conduint l'estratègia de mercat i difonent vies de consolidació de mercat per agents internacionals en economies madures

 

Sra. Sylvie Grimm. Jutgessa al Tribunal de Comerç de Perpinyà des de 2012
Directora General i Sòcia de Presse Audiovisiuelle Profil TV
Delegada per al desenvolupament de les MARD (Mode Amiable de règlement des Différends)
Membre de la Patronal UPE i l'Associació FCE

 

 

 

Data: dijous, 5 de maig de 2016

 

 

 

Horari: de 10:00 a 14:00 hores

 

 

 

Lloc: Col·legi d'Economistes de Catalunya. C/ Joan Maragall, 44, entresol, 3a- Girona

 

 

 

Quota col·legiats: 80,00 euros


Quota no col·legiats: 150,00 euros

 

 

 

INTRODUCCIÓ:

 

El mercat francès, tot i ser el mercat fronterer europeu més proper de Catalunya, disposa d'una sèrie de particularitats que l'allunyen del nostre mercat i de la nostra manera de fer. Per les empreses que volen accedir-hi i pels professionals que les assessorem, se'ns pot fer difícil sense un coneixement general d'aquestes particularitats pròpies.
Amb aquesta sessió es pretén transmetre als participants les eines bàsiques per iniciar o ajudar a iniciar un procés d'internacionalització en el mercat francès.
Junt amb la introducció de les eines bàsiques per iniciar un procés d'internacionalització, comptarem amb la presència d'un membre del Tribunal de Comerç de Perpinyà, organisme regulador de l'activitat comercial i d'intercanvi a França, qui aportarà contingut jurídic i aspectes pràctics de l'establiment i consolidació de les empreses en el mercat francès.
S'aporta també en aquesta sessió una aproximació a la realitat de la zona geogràfica centre-sud de França, més propera per a les empreses catalanes, però certament més delicada que altres regions.
Es comptarà amb un intèrpret d'enllaç durant la intervenció del ponent francès.


PROGRAMA:

 

10:00 Benvinguda a càrrec del Col·legi d'Economistes de Girona

 

10:15 L'establiment d'empreses espanyoles al mercat francès: aspectes globals del mercat francès

Sra. Eva Mesa, Directora de Franstage

 

11:00 Estratègies d'accés i tàctiques de consolidació en el mercat francès

Sra. Alexandra Masó, estratega de mercat, sòcia gerent de Ideam Conatus SL

 

12:00 Pausa Cafè

 

12:30 Competències del Tribunal de Comerç de Perpinyà. Perspectives comunes. Anàlisi de casos

Sra. Sylvie Grimm, Jutgessa al Tribunal de Comerç de Perpinyà

 

13:30 Dinàmica de resolució de dubtes entorn l'accés i consolidació al mercat francès


Networking obert i tancament de la sessió

 

DESCRIPCIÓ DE LA DINÀMICA:

 

El treball de dinàmica s'efectua abans de finalitzar la sessió, amb una durada prevista de 30 minuts. Els participants plantegen els dubtes i plantejaments rellevants fruit de la sessió seguint unes pautes dinàmiques per facilitar la interlocució de tots.
L'objectiu principal del format dinàmic de la última part de la sessió és, més enllà de dotar de contingut teòric a tots els participants, establir les bases d'experimentació més bàsiques amb el mercat francès, sinó també dotar de patrons i models de treball d'aplicació ràpida en les professions i el dia a dia dels assistents a la jornada.


DESCRIPCIÓ DEL NETWORKING:

 

Al finalitzar la dinàmica de treball i posteriorment a la clausura de la jornada per part de Col-legi d'Economistes de Girona, es facilita l'establiment de contactes amb un networking obert i distès. S'anomena obert precisament perquè no es preveu cap intervenció per part de Franstage ni de Col-legi d'Economistes de Girona per tal de dinamitzar-lo, donat que amb els continguts i models de treball generats durant la resta de jornada s'hauran creat diferents sinèrgies permetent que quedin preguntes a l'aire, ideals de resoldre en aquest moment.
El que si que es mantindrà durant el networking és la figura d'un intèrpret francès català, per a facilitar les possibles interlocucions entre agents dels dos costats de la frontera i resolent els dubtes en llengua francesa i catalana.

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA