Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Conferència: Les TIC, eina d'integració social

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C032/2016
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ORGANITZACIÓ I SISTEMES D'INFORMACIÓ
  • ASSOCIACIÓ CATALANA DE COMPTABILITAT I DIRECCIÓ (ACCID)

Programa

DATA: 18 d'abril de 2016

 

HORARI: de 19.00 a 20.30 hores

 

LLOC: Sala 3 del 4t pis del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

 

 

 

 

Intervindran:

 

Sr. Pol Valero, responsable del servei d'Ofisfera

Sr. Ricard Matas, gerent de Fundació Tallers

 

 

 

Moderador:

 

Sr. Josep Maria Gallart, vicepresident de la Comissió d'Organització i Sistemes d'Informació

 

 

 

 

SINOPSI:

 

Presentació del projecte de OFISFERA, com un exemple de com gràcies a les TIC es pot oferir un servei a les empreses i alhora du a terme una funció social com és la integració de persones amb minusvalies al món laboral.

 

Gràcies a les TIC, les organitzacions poden assolir i millorar els seus objectius empresarials, però des de la Comissió ens agradaria també donar el missatge que gràcies a les TIC es poden assolir objectius socials.

 

Cada cop en sentim a parlar més de l'Economia Social i del seu paper creixent en l'economia. A Barcelona aquestes activitats representen, segons un informe elaborat per l'Ajuntament de Barcelona, un 6% del PIB de la ciutat donant feina a 53.000 persones en 4.743 entitats de diferent forma jurídica, el que suposa un 8% de l'ocupació de la ciutat.


Podríem dir que l'Economia Social és aquell conjunt d'activitats econòmiques i empresarials que en l'àmbit privat porten a terme entitats que persegueixen l'interès general, ja sigui econòmic o social, o ambdós, i on les persones són prioritàries en front el capital, els resultats s'apliquen en funció del treball realitzat i on es promou la solidaritat interna i a la societat.


Aquest sector agrupa iniciatives de diversos àmbits: des de cooperatives de la salut i la educació, societats laborals, mutualitats de previsió social, centres especials de treball, empreses d'inserció laboral, entitats de finances ètiques o bancs de temps, etc.
En aquest context podem trobar experiències on les TIC han contribuït d'alguna manera a que aquest sector tingui un paper més rellevant en l'economia, contribuint per exemple en la inserció laboral i social de persones amb capacitats diferents.


Des de la Comissió OSI volem encetar una línia de treball orientat al paper de les TIC en aquest sector, on més enllà de l'increment de la productivitat que suposen per les empreses i les organitzacions en general, realçar el paper rellevant de les TIC, per exemple en la inserció laboral, permetent que persones amb capacitats diferents i que en condicions tradicionals no podrien ocupar un lloc de feina, tinguin ara l'oportunitat d'ocupar llocs en empreses que ofereixen serveis empresarials a d'altres empreses.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA