Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

Negociació i gestió del canvi d'accionistes a les empreses

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G239/2014
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 DIRECCIÓ I GESTIÓ EMPRESES

Programa

DATA: 14 de maig de 2015.

 

 

 

HORARI: de 16.30 a 20.30 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 150 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 195 €

 

 

 

PROFESSORS:

Sra. Àngels Roqueta, economista i auditora. Sòcia de Compas Professional Expertise

Sr. Rafa Matas Bonet, advocat. Soci de Compas Professional Expertise

 

 

 

OBJECTIUS:

Les situacions de canvis accionarials son molt rellevants, tant en companyies de recent creació com en empreses en fase d'expansió, especialment si es vol incorporar nous inversors que aportin recursos financers i de valor per a l'empresa, així com els processos de canvis generats per la fusió o absorció d'entitats.

 

La forma d'iniciar i gestionar aquests canvis requereixen una planificació i definició estratègica per part de tots els intervinents, identificant les oportunitats empresarials, les que atorguen tant els processos de concentració com els processos de desinversió.

 

Aquest curs té com a objectiu l'aportació dels coneixements i de les tècniques necessàries per millorar les habilitats negociadores i l'adaptació al canvi per part dels participants, des de la participació activa en dos casos pràctics, així com amb comentaris sobre casos reals en que han intervingut els ponents.

 

Els assistents tindran la oportunitat de participar activament en un role play, en el que, per equips, és realitzarà una negociació vinculada a la separació dels dos accionistes d'una empresa com a conseqüència de les diferents visions de concebre el negoci.

 

Aquest curs serveix de guia per practicar el "Dilema del Negociador", construint relacions per a la resolució conjunta de les diferents situacions de conflicte i extraient conclusions respecte de les mateixes per crear pautes de comportament adients.

 

Un dels objectius és aplicar els coneixements per gestionar el procés de negociació bàsica entre les diferent parts i punts de vista. I especialment la visió conjunta d'una negociació multibanda com la que es produeix a la vida real de les empreses immerses en situacions de canvis accionarials més o menys conflictius o d'interessos dispars.

 

 

 

DIRIGIT A:

Empresaris, socis, directius i professionals que vulguin conèixer tant la metodologia com la possibilitat de compartir les experiències de diferents casos i situacions relacionades amb les operacions corporatives amb canvis accionarials.

 

 

 

PROGRAMA:

El procés de negociació: Objectius, elements i estratègies.

 

Cas pràctic 1: Els assistents tindran la oportunitat de participar activament en un role play en el que, per equips, és realitzarà una negociació vinculada a la separació dels dos accionistes d'una empresa com a conseqüència de les diferents visions de concebre el negoci. Es tracta d'una negociació multibanda que estarà vinculada al procés de refinançament de la companyia patrimonial del grup.

Practicar aspectes de comunicació: comprensió de les posicions antagonistes; capacitat de consensuar missatges entre les parts vinculades al procés de negociació, claredat en les posicions i en l'explicació de les conclusions. Negociació multipart

 

Cas pràctic 2: Es participarà en un cas de role play d'una compra-venda, amb diferents posicions accionarials inicials, tant de compradors com de venedors. En aquest cas la visió de futur i els interessos de cada intervinent condicionaran el desenvolupament del cas.

Establir un marc de negociació i mediació propi entre diverses posicions negociadores (comprador, venedor, assessor i financer), millorant la pràctica professional en aquest tipus de situacions.

 

Agenda per a cada cas:

- Presentació del cas
- Distribució de rols
- Preparació i planificació de la negociació per grups
- Reunió inicial conjunta de totes les parts implicades en la negociació per determinar posicions de partida.
- Contactes entre grups (reunions extraoficials) per a la recerca d'informació e interessos reals i planificació d'opcions cara a la reunió de negociació final.
- Reunió final conjunta de totes les parts implicades en la negociació.
- Conclusions del cas

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA