Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

Webinar: Problemàtica fiscal d'esportistes i artistes

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G106/2020
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 FISCAL

Programa

NOVA MODALITAT DE FORMACIÓ EN STREAMING:

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix sessions de formació en streaming, és a dir, formació retransmesa en directe que es podrà realitzar des d'on es vulgui.

Aquestes sessions de formació ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol curs, i un breu registre a la plataforma d'streaming "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.

Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import del Webinar, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per a la realització del Webinar.

 

 

 

DATA: 26 i 28 de maig de 2020.

 

 

 

HORARI: de 9.30 a 11.30 hores

 

 

 

COL.LEGIATS: 100 €

NO COL.LEGIATS: 130 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Miquel Terrasa, advocat, especialitzat en impostos tant a nivell nacional com internacional. Soci fundador de SportsTaxSolutions.

 

 

 

OBJECTIU:
La tributació d'artistes i esportistes planteja un escenari complex, ja que difereix del règim fiscal aplicat a les rendes obtingudes per un altre tipus d'activitats.


L'article 17 del Model de Conveni de l'OCDE (MCOCDE) tracta d'aclarir la situació atorgant la possibilitat de gravar les rendes a l'Estat en què hagi tingut lloc l'activitat. A més, en el seu segon paràgraf inclou una clàusula antielusió a fi d'atribuir a l'esportista o artista els rendiments generats per aquests amb independència que hagin estat percebuts per una societat.


No obstant això, en moltes ocasions es generen dubtes interpretatius i són els propis Estats els que han de resoldre les qüestions, no sempre amb els mateixos criteris.


També resulta d'especial interès com tributen els drets d'imatge i per tant la qualificació de les rendes obtingudes per cessió dels drets d'imatge.


L'objectiu del curs és donar una visió general, amb aproximació al cas, de la problemàtica d'esportistes i artistes professional.

 

 

 

PROGRAMA:

1- La residència fiscal: obligació real i personal de contribuir.
2- Article 17 Model OCDE.
3- Qualificació de les rendes.
4- Revisió de criteris administratius (consultes DGT) i jurisprudencials rellevants.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA