Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

Gestió estratègica de patents

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G183/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 DIRECCIÓ I GESTIÓ EMPRESES

Programa

DATA: 16 de setembre de 2019.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 110 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 145 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Julián Manzanas, economista, llicenciat ADE (UB) Postgraduat Mètodes Quantitatius i Informàtics -UB, París, Milà, Lisboa. President de la Comissió Economia Coneixement i Innovació CEC. PDA. President Cabier Institute - Barcelona Patent Hub. Tynax EMEA Advisor des de 2009. Col·laborador de Silicon Valley Business School i Valuemypatent.com

 

 

 

PRESENTACIÓ:

Les patents funcionen i són una arma de litigi, un dret per a sol·licitar a un jutge o tribunal danys i perjudicis per una infracció o còpia. D'una banda, hem de ser conscients de com les patents poden ajudar-nos en la nostra labor d'I+D+i i la seva transferència empresarial. D'altra banda, cal tenir en compte que si llancem al mercat algun tipus de producte o servei, el mateix pot estar protegit anteriorment, amb el que cal actuar amb precaució.
Basat en nombrosos casos reals i amb abundant material didàctic, interactiu, aquest curs té com a objectius que l'assistent aprengui a:
- Conèixer què és una patent i quins són els drets de la mateixa.
- Diferenciar la matèria patentable de la no patentable.
- Com i quan sol-licitar una patent.
- Com utilitzar les patents davant els competidors. Estratègies defensives i ofensives.
- Com monetitzar les patents.

 

 

 

DIRIGIT A:

Emprenedors, investigadors i directius que vulguin aprendre com tractar els diversos aspectes estratègics de les patents per a protegir la innovació i obtenir d'ella resultats econòmics.

 

 

 

PROGRAMA:

1. Introducció a la propietat intel·lectual Resum sobre les patents, marques, drets d'autor, secrets comercials i altres formes de propietat intel·lectual
2. Guerres de patents qui està en la batalla? com? quins són els efectes?
3. Qui compra patents? Perfils i motivacions de les organitzacions d'adquisició de patents. Consorcis de patents defensives
4. Qui està venent patents? Quines són les motivacions? com es venen? 5. Estratègies de patents per als comercialitzadors de productes corporatius Construcció, gestió, concessió de llicències, protecció, desinversió.
6. Venent la teva patent(s) de què es tracta? Què esperar?
7. Transaccions de patents en manera sigil·losa L'anonimat i el paper dels intermediaris en les transaccions de patents.
8. Negociació d'acords de compra de patents Les disposicions de la venda i la cessió dels drets de patent.
9. La valoració de patents Valorant la teva patent: l'avaluació del valor de mercat d'una patent en diversos escenaris. 10. Tendències en la negociació i comercialització de patents Examen de les tendències actuals i les condicions del mercat.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA