Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Diferències entre les NIIF i les US GAAP. Una aproximació

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 Y013/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 COMPTABILITAT

Programa

Curs computable com a 4 hores en comptabilitat, a l'efecte de les obligacions de formació continuada establertes per la normativa d'auditoria vigent

Curs homologat pel RECC- Registre d'Experts Comptables de Catalunya

 

 

DATA: 30 de gener de 2019.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 75 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 95 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Albert Valero Tamayo, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, auditor. Ex-Senior Manager d'EY. Professor de NIIF, USGAAP i consolidació al CEF. Membre del ROAC des de la seva constitució.

 

 

 

PRESENTACIÓ:

Aquesta sessió és el perllongament de la conferència "Diferències que presenten les NIIF i els US GAAP en la informació financera" que es va celebrar al Col-legi d'Economistes el passat 9 de gener. Una ampliació necessària, atès l'abast del tema a tractar.

 

En els últims anys s'ha dut a terme una important labor en relació amb l'adopció de les Normes Internacionals d'Informació Financera (NIIF o IFRS, en la seva versió anglosaxona). En l'actualitat, més de 144 països requereixen o permeten
l'ús de les NIIF. Per tant, el coneixement de les NIIF arreu del món s'ha anat estenent com a norma comptable de referència, també en el nostre entorn. No obstant això, queda per davant un últim pas que serà de vital importància en l'àmbit de la informació financera: la convergència entre les NIIF i les US GAAP (les normes comptables nord-americanes). Es tracta de dues normatives que poden afectar les empreses que han de formular comptes en funció del país en el qual estiguin domiciliades o reportar als grups que consoliden les seves filials amb aquestes normes.

 

 

 

OBJECTIUS:

- Entendre la filosofia subjacent d'aquestes normes.
- Com trobar informació de les normes i de les seves diferències.
- Exposar una selecció de les diferències entre les NIIF i els US GAAP, amb explicació de les conseqüències i mostrant alguns exemples.

 

 

 

DIRIGIT A:

Els principals destinataris són professionals de l'àrea financera (directors financers, directors d'administració, caps de comptabilitat, responsables de consolidació, controllers, auditors interns , etc) de les empreses que preparen estats financers aplicant NIIF i/o USGAAP. També ho són els usuaris que han d'interpretar, reconciliar o comparar estats financers d'acord amb una o altra norma (per exemple, en els casos de compravenda d'empreses). Així mateix ho són els auditors que han de revisar estats financers preparats amb qualsevol d'aquestes normes.

 

 

 

PROGRAMA:

1. Què són els GAAP.

2. Organismes creadors de les Normes:
a. NIIF: IASB
b. USGAAP: FASB

3. Extensió i aplicació de les normes.

4. Com trobar informació actualitzada de les normes.

5. Característiques bàsiques de les normes. Marc conceptual.

6. Recorregut per les diferències més habituals entre NIIF i USGAAP.

7. Com trobar informació de les diferències.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA