Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Jornada tècnica: ''Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors entorn d'un aliment únic''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C252/2018
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGIA AGROALIMENTÀRIES
  • LLET NOSTRA ALIMENTÀRIA
  • CADÍ

Programa

DATA: 15 de novembre de 2018

HORARI: de 10.00 a 13.00 hores

LLOC: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

 

 

 

CEC irta llet nostra cadi

 

 

 

PRESENTACIÓ

 

La llet i els productes làctics han passat de ser considerats "superaliments" a ser aliments qüestionats per una part de la població.

Actualment tenim accés a tota mena d'informació gràcies a les xarxes socials. Però aquestes informacions no sempre són prou rigoroses: les opinions i dades circulen ràpidament obviant qualsevol rigor científic i de contrast de les fonts.

Aquesta jornada té l'afany d'aclarir idees no prou contrastades, amb criteris científics sobre les propietats i beneficis de la llet i els seus productes derivats, així com també el seu valor en la història, cultura i economia del nostre país.

 

INSCRIPCIONS JORNADA

 

 

 

 

 

PROGRAMA

 

9.30 hores - Recepció dels assistents

 

10.00 hores - Presentació de la Jornada

Sr. Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sr. Josep Pena, director dels Serveis Territorials de Barcelona

Sr. Jordi Riembau, president Llet Nostra

 

10.10 h - La importància del consum de llet des de la infantessa i al llarg de la vida i en la seva inclusió dins de la Piràmide Alimentària infantil de Dieta Mediterrània

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN

10.40 h - Desmuntant "Fake News"

Dr. Xavier Felipe, investigador de l'IRTA

 

11.10 h - Diferents valors de la llet

- L'impacte econòmic de la producció de la llet

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l'Observatori d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

- Història i tradició de la llet al Mediterrani

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània.

- La llet i derivats en l'alimentació infantil

Dra. Gemma Colomé Rivero, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l'Hospital de nens de Barcelona.

 

11.40 h - Taula rodona

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l'Observatori d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània.

Dra. Gemma Colomé Rivero, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l'Hospital de nens de Barcelona.

Dr. Xavier Felipe, investigador de l'IRTA.

Dra. Nancy Babio, URV i investigadora adscrita al CIBEROBN.

 

 

12.00 h - Cloenda de la Jornada

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l'Observatori d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Sr. Josep Usall, director general de l'IRTA.

Sr. Lluís Clotet, president Cadí.


12.10 h - Tast de formatges

Sr. Florenci Bayés, expert en formatges.

Sra. Marta Garrón, investigadora de l'IRTA

 

 

 

 

Per qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb:

 

- IRTA: Sr. Javier Tobal (Tel.: 934674067 - Ext. 1141)

- LLET NOSTRA ALIMENTÀRIA . Sr. Gabriel de Mariscal (Tel.: 932265794)

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA