Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

Introducció a la intel·ligència artificial i Big Data per a economistes

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G203/2018
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Programa

DATA: 17 d'octubre de 2018.

 

 

 

HORARI: de 9.30 a 14.30 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 150 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 195 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Josep Anton Charles, economista, data scientist i director de MDA - Marketing Diagnosis & Action. Experiència en entorns multinacionals i nacionals, mercats altament competitius i complexos: en línia, com a consultor i en escoles de formació.

 

 

 

PRESENTACIÓ:

En l'entorn de treball cada vegada hi ha més dades i més fonts de dades diferents. A més, es necessita arribar a decisions més depressa i es disposa de menys marge per equivocar-se.

 

Sabem que si s'analitzen les dades com sempre s'analitzen, com a màxim es trobaran respostes semblants a les mateixes preguntes. Si es vol generar noves preguntes i trobar les respostes adequades caldrà canviar la manera de fer.

 

És possible que es disposi d'un departament d'IT al nostre servei, però a vegades no es sap què se li pot demanar. També pot passar que no es disposi del departament d'IT, i que, conseqüentment, s'hagi d'aprendre a fer-ho un mateix.

 

 

 

OBJECTIUS:

El curs pretén dos objectius:
- Introduir a l'assistent en el concepte del Big Data, conèixer com està emmagatzemada la informació, com extreure les dades que es necessita i com transformar-les per realitzar les anàlisis.

- Introduir a l'assistent en el concepte de la Intel·ligència Artificial (AI), comparant-lo amb l'aprenentatge automàtic, l'estadística i l'anàlisi clàssica de les dades amb el Business Intelligence.

 

 

 

DIRIGIT A:

Executius, managers i professionals que treballin habitualment amb dades, ja siguin d'empreses o de despatxos professionals, i que vulguin guanyar eficàcia i productivitat en l'anàlisi d'aquestes dades. El curs no està dirigit a informàtics.

 

 

 

PROGRAMA:

1.- El Big Data. L'assistent comprendrà què és el Big Data i amb quines tecnologies es fa front per extreure tot el coneixement amagat a les dades.

 

2.- On estan les dades?. De les 'dades' al 'Big Data'. Diferències entre taules, BBDD estructurades i BBDD NoSQL. El funcionament dels magatzems de dades, el processament de les mateixes, com interrogar-les, etc.

 

3.- De les dades que tinc a les que necessito. Les dades a les bases de dades estan recollides per gestionar el negoci. Es requereix transformar aquestes dades per preparar-les per a la presa de decisions. (Datawarehouse i ETL).

 

4.- La presa clàssica de decisions:
- El Business Intelligence.
L'anàlisi simple de les dades. De les 'taules dinàmiques' als 'cubs multidimensionals'.
- L'anàlisi estadística. L'anàlisi complerta de les dades. Es revisaran els principals conceptes (sense fórmules matemàtiques i de manera senzilla) i els errors que es cometen.

 

6.- La Intel·ligència Artificial (AI) i l'aprenentatge basat en les dades. I si deixem que les maquines aprenguin soles?


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA