Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - LLARGA DURADA

FORMACIÓ

Curs de preparació de la 2a fase pràctica de l'examen d'aptitud professional d'accés al ROAC

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 F025/2017
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 AUDITORIA

Programa

DATES: 6 i 20 d'octubre; 3 i 10 de novembre de 2017.

 

 

 

HORARI: 6 d'octubre (de 9.00 a 14.00 h. i de 15.00 a 19.00 h.); 20 d'octubre i 3 de novembre (de 9.00 a 14.00 h. i de 15.00 a 20.00 h.); 10 de novembre de 9.00 a 14.00 h.).

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 650 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 850 €

 

 

 

PRESENTACIÓ:

El passat 29 de juny de 2017 va ser publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la convocatòria de l'Examen d'Aptitud Professional (EAP) per a la inscripció en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes (ROAC), mitjançant l'Ordre EIC/624/2017. Les proves es celebraran a Madrid i Barcelona.


Pel que fa la 2a fase pràctica de l'EAP, està previst que tingui lloc a mitjan del proper mes de desembre. Amb la finalitat d'ajudar a preparar aquest Examen, el Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix el present curs de 6 sessions, que va orientat a aquelles persones que hagin superat la primera fase -teòrica- de l'EAP i vulguin preparar la segona part -pràctica. El programa es basa en l'anàlisi dels principals aspectes de les Normes Tècniques d'Auditoria i la seva aplicació en el procés global d'una auditoria. El seu contingut i enfocament és eminentment pràctic, recolzant-se per a això en el desenvolupament de casos pràctics que aniran posant de manifest les diferents situacions raonades que l'auditor de comptes ha d'abordar en el seu treball diari, la qual cosa possibilita, a més, la participació activa dels assistents en el seu plantejament, discussió i resolució amb l'objectiu de:

 


- Assentar els coneixements teòrics i pràctics.
- Facilitar una visió integral pràctica als candidats.
- Orientar a aquelles àrees que poden tenir una significació major en la propera convocatòria de l'examen.
- Resoldre casos pràctics i exàmens pràctics efectuats en convocatòries anteriors.

 

 

 

MATERIAL DEL CURS:

Es facilitarà als assistents un manual del curs amb el material complet que inclourà els principals aspectes teòrics de les Normes Tècniques d'Auditoria, així com els casos pràctics que es desenvoluparan sobre el programa del curs.

 

 

 

PROGRAMA:

PRESENTACIÓ DEL CURS (6 d'octubre de 2017, de 9:00 a 9:15 hores)
Sr. Emilio Álvarez, President de la Comissió d'Auditors de Comptes | REA+REGA Catalunya.

 

COMPTABILITAT

 

Sessió 1: Mòdul de Comptabilitat (6 d'octubre de 2017, de 9:15 a 14:00 hores).
Professor Sr. Xavier Sentís,
economista, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre de l'ACCID, i assessor i consultor d'empreses.
Professor Sr. Jordi Rizo, economista, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, expert comptable, membre de l'ACCID i director financer.

 

Sessió 2: Mòdul de Consolidació (6 d'octubre de 2017, de 15:00 a 19:00 hores).
Professor Sr. Francesc Gómez
, economista, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre de l'ACCID, i director del Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria de la Universitat Autònoma de Barcelona

 

 

AUDITORIA

 

Sessió 3: Mòdul de control de qualitat, introducció a les NIAS, independència i ètica (20 d'octubre de 2017, de 9:00 a 14:00 hores).
Professor Sr. Enric Vergés
, professional del món de l'auditoria de comptes en exercici lliure. 38 anys d'experiència en pràctica professional, actuant a la vegada com a formador en temes de comptabilitat i auditoria de comptes.

 

 

Sessió 4: Mòdul de planificació i control intern (20 d'octubre de 2017, de 15:00 a 20:00 hores).
Professor Sr. Francesc Garreta
, economista i auditor de comptes. Vicepresident de la Comissió d'Auditors de Comptes | REA+REGA Catalunya.

 

 

Sessió 5: Mòdul d'àrees d'auditoria, programes i procediments d'auditoria; i execució del treball (3 de novembre de 2017, de 9:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 20:00 hores).
Professor Sr. Antoni Puig
, economista i auditor. Membre del REA- Catalunya. Registro de Economistas Auditores, i soci de soci de BNFIX PICH Auditors. Coordinador del curs.

 

 

Sessió 6: Mòdul de conclusions i informes d'auditoria i informes especials (10 de novembre, de 9:00 a 14:00).
Professor Sr. Pedro I. Romero,
auditor de comptes. 26 anys d'experiència en la pràctica professional en una "Big Four". Revisor de Control de Qualitat del Conveni ICAC-REA. Col·laborador del departament de Formació del REA. Assessor d'auditors en matèria de qualitat.

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA