Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Dinar-col·loqui Què mengem?: Turisme Gastronòmic

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 D022/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ ECONOMIA DEL TURISME

Programa

 

DATA: 24 de gener de 2020

HORARI: de 14.00 a 16.00 hores

LLOC: Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 -08006-Barcelona)

 

 

 

 

Preu Debat: La participació al debat és gratuïta.

 

Preu dinar: 20,00€ (a pagar per transferència o VISA si no és col·legiat i, si és col·legiat també es pot domiciliar). El cost inclou el dinar del ponent.

 

Inscripcions: cal inscriure's abans del dia 21 de gener)

 

Nota important: La inscripció en el dinar col·loqui comporta una reserva del dinar. Cal que, en cas de no poder assistir, es comuniqui al Col·legi amb suficient antelació.

 

 

 

 

 

Presentarà:

 

Sr. Josep Ros Santasusana, President de la Comissió d'Economia del Turisme del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

Ponent:

 

Sr. Francesc Xavier Medina Luque, Director de UNESCO Chair on "Food, Culture, Development" Universitat Oberta de Catalunya (UOC)i Director del Grup de recerca interdisciplinar en turisme GRIT-EAE. Expert en antropologia social, antropologia alimentària, estudis alimentaris, vi i turisme gastronòmic, cultures mediterrànies, identitats socials i ètniques.

 

 

 

 

 

EL TURISME GASTRONÒMIC amb Francesc Xavier Medina Luque

 

Hi ha multitud de raons per a visitar un país: passar un dies de lleure gaudint d'esport i naturalesa, celebrar reunions professionals amb col·legues i amics o conèixer altres cultures, etcètera.

 

El turisme gastronòmic es centra en aquest darrer punt. No cal dir com està d'arrelada a la cultura dels pobles el què mengen i el com ho cuinen. En aquest aspecte sovint el més desconegut pels turistes és el propi país, Catalunya en el nostre cas, i comarques contigües. De ben segur la gastronomia oferta per fondes i restaurants de la terra és la millor manera de descobrir la relació cultural més profunda i continuada de l'home amb el seu entorn. Així és com, el filòsof basc Xabier Zubiri defineix què és cultura: "saber veure-se-les amb la realitat".

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA