Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació continuada

CRS; BEPS i situació actual del sistema tributari en jurisdiccions de baixa tributació per a persones físiques i jurídiques( Andorra, Malta...)

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G206/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 FISCAL

Programa

DATA: 16 d'octubre de 2019.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 130 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 170 €

 

 

 

PROFESSORS:

Sr. José María Alfin, advocat i soci responsable de l'àrea fiscal de Cases & Lacambra a Andorra, compta amb una llarga experiència en assumptes relacionats amb fiscalitat internacional amb especial dedicació al sector financer. És membre del Col·legi d'Advocats de Barcelona; d'Andorra; de l'Associació Andorrana d'Assessors Tributaris; de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals; Associació Espanyola de Dret Financer i de la International Fiscal Association (IFA). Així mateix, és col·laborador i corresponsal a Andorra juntament amb Marc Urgell de les prestigioses bases de dades internacionals IBFD (International Bureau of Fiscal Documentation) i Bloomberg Tax (Country Guide Andorra). És ponent habitual en cursos; masters i conferències en assumptes relacionats amb fiscalitat internacional, compliance i tax governance en Col·legis professionals; Universitats i Associacions. Col·labora estretament amb el consultor de l'OCDE a càrrec de CRS Mark Morris per a l'eliminació de barreres a la transparència i per a la millora de la normativa juntament amb Tax Justice Network.

Sr. Marc Urgell, economista i fiscalista a Cases & Lacambra a Andorra, compta amb una dilatada experiència en assumptes relacionats amb fiscalitat internacional amb especial dedicació a grups multinacionals i grans patrimonis. És membre de l'Associació Andorrana d'Assessors Tributaris i de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals. Tanmateix, és col·laborador i corresponsal juntament amb Jose María Alfin a Andorra de les prestigioses bases de dades internacionals IBFD (International Bureau of Fiscal Documentation) i Bloomberg Tax. És ponent habitual en cursos i conferències en assumptes relacionats amb fiscalitat internacional i planificació fiscal, així com professor del Máster de Fiscalitat del Centro de Estudios Financieros (CEF) a Barcelona i a Andorra.

 

 

 

DIRIGIT A:

A assessors tributaris; economistes; directors financers; responsables de Compliance d'entitats relacionades amb el sector financer que requereixin un coneixement detallat de la normativa internacional sobre intercanvi automàtic i de les conseqüències sancionadores de l'incompliment de les obligacions que es deriven de la seva aplicació.

 

 

 

PROGRAMA:

1.Introducció i antecedents històrics

 

2. Moviment cap a la transparència i desaparició progressiva dels anomenats "paradisos fiscals" o "territoris de baixa tributació" a nivell OCDE i Unió Europea. Especial referència a les particularitats espanyoles a nivell de normativa interna. Situació actual d'implantació de CRS I BEPS.

 

3. Les mesures anti-abus relacionades amb paradisos fiscals o territoris de baixa tributació. El cas Espanya vs Mèxic.

 

4.Particularitats de les principals jurisdiccions de baixa tributació
4.1. Andorra
4.2. Mònaco
4.3. Malta
4.4. Bahames
4.5. Panamà
4.6. Uruguai
4.7. Altres jurisdiccions

 

5.Resum Executiu


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA