Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació continuada

Introducció a l'anàlisi de dades i presa de decisions amb tecnologia Big Data i Intel·ligència Artificial per a economistes

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G006/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Programa

DATA: 8 de febrer de 2019.

 

 

 

HORARI: de 9.00 a 14.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 120 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 155 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Josep Anton Charles, economista, data scientist i director de MDA - Marketing Diagnosis & Action. Experiència en entorns multinacionals i nacionals, mercats altament competitius i complexos: en línia, com a consultor i en escoles de formació. Experiència i coneixement de negoci en gestió de marques, preus, publicitat, promocions, mercats, equip comercial, relació amb consumidors i clients, de productes de gran consum, i altres productes i serveis. Experiència en prendre decisions basades en les dades (data-driven decisions).

 

 

 

PRESENTACIÓ:

En l'entorn de treball cada vegada hi ha més dades i més fonts de dades diferents. A més, es necessita arribar a decisions més de pressa i es disposa de menys marge per equivocar-se.

 

Per una altre banda sabem que si analitzem les dades com sempre les hem analitzat, com a màxim trobarem respostes semblants a les preguntes de sempre. En moltes ocasions el que cal es generar noves preguntes i trobar les respostes adequades. Això implicarà un canvi en la manera de fer.

 

És possible que es disposi d'un departament d'IT al nostre servei, però a vegades no se sap què és el que se'l pot demanar. També pot passar que no es disposi del departament d'IT, i que, conseqüentment, s'hagi d'aprendre a fer-ho un mateix.

 

 

 

OBJECTIUS:

El curs pretén dos objectius:
- Introduir a l'assistent en els conceptes del Big Data i Intel·ligència Artificial (AI). Conèixer en que consisteixen aquest conceptes.
- Introduir a l'assistent en com aprofitar les avantatges que aquest conceptes tenen en la anàlisis de dades i en la presa de decisions basades en dades.

 

 

 

DIRIGIT A:

Executius, managers i professionals que treballin habitualment amb dades, ja siguin d'empreses o de despatxos professionals, i que vulguin guanyar eficàcia i productivitat en l'anàlisi de dades. El curs no està dirigit a informàtics.

 

 

 

PROGRAMA:

1.- Introducció. Introduirem a l'assistent els conceptes de Big Data e Intel·ligència Artificial i comprendrà la importància d'utilitzar aquestes tecnologies per prendre decisions basades en dades.

 

2.- Com captem les dades?. On estan les dades que necessito i en quin format estan?. De les 'dades' al 'Big Data'.

 

3.- On emmagatzemar les dades. Parlarem del funcionament dels magatzems de dades, de com funcionen i de com beneficiar-se de les seves avantatges. Veurem les taules, les BBDD estructurades i les BBDD NoSQL.

 

4.- De les dades que tinc a les que necessito. En moltes ocasions les dades no estan recollides per analitzar-se sinó que estan recollides per gestionar el negoci. Es requereix transformar aquestes dades per preparar-les per a la presa de decisions. (Datawarehouse i ETL).

 

5.- La presa clàssica de decisions:
- El Bussines Intelligence
. L'anàlisi simple de les dades. De les 'taules dinàmiques' als 'cubs multidimensionals'.
- L'anàlisi estadística. L'anàlisi completa de les dades. Es revisaran els principals conceptes (sense fórmules matemàtiques i de manera senzilla) i els errors que es cometen.
- La visualització de les dades. Analitzar els diferents gràfics en funció de les dades.

 

6.- La Intel·ligència Artificial (AI) i l'aprenentatge basat en les dades. I si deixem que les maquines aprenguin soles?


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA