Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi impulsa un estudi sobre l’economia circular a les empreses

Notícies

5 oct 2020

La Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi impulsa un estudi sobre l’economia circular a les empreses

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

La Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, PIMEC i Tecnocampus Mataró-Maresme col·laboren per impulsar una iniciativa per elaborar i difondre una enquesta que permetrà obtenir un informe que reflecteixi una visió de conjunt de l'economia circular a les empreses catalanes.


Totes les organitzacions implicades veuen en l'economia circular un factor clau de gran potencial per tal que les empreses facin un millor ús dels recursos i matèries primeres. Es considera una font real d'oportunitats per a la innovació i per a noves inversions vinculades a l'ús de noves tecnologies.


D'aquesta manera, PIMEC i Foment del Treball Nacional traslladaran properament una enquesta entre els seus associats per valorar el grau de coneixement i implementació de l'economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. També ho farà el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya entre les associacions empresarials i les empreses adherides a l'Observatori d'Economia Circular anomenat Catalunya Circular, el qual es va impulsar en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria i que consisteix en un hub d'innovació i punt de trobada d'empreses i organismes que aporten solucions i estratègies per posar en pràctica i consolidar l'economia circular.


Les dades de les enquestes, que es processaran amb la col·laboració dels tècnics de Tecnocampus Mataró-Maresme, s'analitzaran per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.


L'objectiu és donar-li continuïtat com a "Baròmetre del progrés de l'empresa catalana en la transició cap a l'economia circular" que ajudi a definir millor les actuacions més urgents. En aquest sentit, el Baròmetre donarà resposta a una funció clau del Catalunya Circular que és la d'avaluar el progrés del nostre territori cap a l'economia circular per tal d'assessorar en la presa de decisions i concretar prioritats d'actuació.

 

VEURE NOTA DE PREMSA

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA