Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Debat sobre el desenvolupament socioeconòmic del Pla Director Urbanístic Metropolità

Notícies

22 oct 2019

Debat sobre el desenvolupament socioeconòmic del Pla Director Urbanístic Metropolità

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Economia Territorial i Urbana del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van organitzar un debat centrat en el desenvolupament socioeconòmic del Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità. Una sessió que forma part d'un cicle de debats en el marc del procés de participació pública del PDU.

 

El degà del CEC Anton Gasol va donar la benvinguda a l'acte demanant que "es treballi tenint en compte el conjunt de la regió metropolitana i que s'impulsi la creació d'habitatge social". Tot seguit, el director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB, Josep M. Carreras, va repassar el contingut de l'Avanç del PDU, exposant els diferents reptes i oportunitats que es presenten, així com els propòsits que el Pla planteja abordar.


A continuació, el geògraf Joan López i l'arquitecte Ramon Sisó del Servei de Redacció del Pla Director de l'AMB, van presentar els creixements i les capacitats de l'àrea metropolitana en relació amb la població, l'habitatge, l'activitat econòmica i el planejament urbanístic.

El membre de la Junta de Govern del CEC Miquel Morell va moderar un debat en el qual es van tractar temes com la valoració del paper dels territoris agraris metropolitans en el sistema d'aprovisionament d'aliments per a la metròpolis; la necessitat que la sobirania alimentària s'abordi des de l'escala de Catalunya; l'anàlisi de les capacitats dels teixits en l'oferta final d'habitatge, així com el dimensionament de les llars; la necessitat de concertar els programes d'habitatge metropolitans amb els municipis de fora de l'àrea; la necessitat d'abordar el problema de la redistribució de la renda, i, finalment, la consideració del caràcter policèntric de la regió en la presa de decisions dins de l'àrea, també pel que fa a les mesures de reactivació econòmica.


L'acte es va cloure amb l'agraïment a tots els assistents per part de Jordi Sánchez Escrigas, vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA