Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Jornada dels Economistes 2020 demana prioritzar els joves en la recuperació econòmica [VIDEO]

Notícies

7 nov 2020

La Jornada dels Economistes 2020 demana prioritzar els joves en la recuperació econòmica [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Un miler de persones han seguit en directe per streaming la 25a edició de la Jornada dels Economistes gratuïta i oberta a tothom que organitza anualment el Col·legi d'Economistes de Catalunya i que enguany s'ha celebrat en format 100% online a causa de la pandèmia de la COVID-19. Amb el lema"Joves i futur: formació, ocupació i emancipació", la jornada s'ha centrat en abordar les diverses variables que impactaran en el futur dels joves.


A la inauguració de la jornada hi ha intervingut el ministre d'Universitats i col·legiat d'Honor del Col·legi d'Economistes de Catalunya Manuel Castells, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i col·legiat del Col·legi d'Economistes de Catalunya Ramon Tremosa, la presidenta de la Diputació de Barcelona Nuria Marín, la regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona Montserrat Ballarín, el president del Consejo General de Economistas Valentí Pich i el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol ha defensat la necessitat de "redreçar la situació de precarització endèmica dels joves". El president del Consejo General de Economistas Valentí Pich ha constatat que "ens trobem davant una situació molt complexa que requereix molt esforç i acció individual i col·lectiva". La regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona Montserrat Ballarín ha demanat "seguir impulsant la Formació Professional, especialment amb l'actual tsunami laboral i necessitat de readaptació contínues". La presidenta de la Diputació de Barcelona Núria Marín ha assegurat que "tenim iniciatives per impulsar la reactivació social i econòmica que garanteixi el futur de tothom, i en especial dels joves". El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Ramon Tremosa ha afirmat que "tenim l'obligació d'afavorir l'accés dels joves al mercat de treball, la generació més formada de la història no pot ser la més castigada". El ministre d'Universitats Manuel Castells ha reivindicat "la revalorització del talent econòmic, que ara és més necessari que mai per a una gestió racional i progressista de la societat".


La Jornada dels Economistes 2020 ha tingut dues conferències inaugurals. El cap de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a França i cap de la Representació a Barcelona (2013-2020) Ferran Tarradellas ha abordat la resposta europea davant la crisi de la COVID-19 destacant que "el programa SURE de suport als ERTO i el pla Next Generation EU són els primers endeutaments mancomunats de la història de la Unió Europea".


La segona conferència inaugural de la Jornada dels Economistes 2020 ha anat a càrrec de la directora general de Caves Vallformosa Marta Vidal, dona jove i executiva d'èxit, la qual ha aportat la seva visió de lideratge empresarial com a inspiració per als joves economistes. Vidal ha subratllat que "en moments de canvi com l'actual s'han de tenir els ulls ben oberts per aprofitar les oportunitats".


La jornada també ha comptat amb un total de 14 sessions professionals i estratègiques amb 67 ponents en les quals s'han abordat qüestions com l'economia circular; la nova formació d'estudiants i professionals; el valor del talent i l'emprenedoria; la creació d'ocupació en economia social; l'accés a l'habitatge dels joves emancipats o les relacions intergeneracionals i el benestar col-lectiu. També qüestions de caire més tècnic com la tributació de les noves modalitats de treball i de generar ingressos (youtubers, instagramers i bloglers); l'impacte de les NIIF, la imminent reforma comptable i com afecta la Covid-19 o el paper de l'administrador concursal en matèria de reestructuració com a futur de la professió.

 

[+] veure nota de premsa

 

[+] veure vídeos de totes les sessions al canal de Youtube del CEC

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA