Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d'Economistes presenta amb els col·legis d’arquitectes, enginyers de camins i enginyers industrials de Catalunya una al·legació conjunta al Pla Director Urbanístic Metropolità

Notícies

3 feb 2020

El Col·legi d'Economistes presenta amb els col·legis d’arquitectes, enginyers de camins i enginyers industrials de Catalunya una al·legació conjunta al Pla Director Urbanístic Metropolità

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha presentat juntament amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya una al·legació conjunta a l'Avanç del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), el qual es troba actualment en període d'informació pública.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol, el degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya Josep Canós, el membre de la Junta Rectora i president de la comissió de Coneixement del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya Jordi Julià, el vicepresident de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes (AAUC) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Robert Juvé i el secretari de la Comissió Intercol·legial de Territori i Urbanisme Agustí Jover han presentat en roda de premsa les diverses consideracions que s'han fet al PDUM en un document d'al·legació formulat a través de la Comissió Intercol·legial de Territori i Urbanisme (CITU), organisme en el qual s'integren des del 2011.


Segons els signants, l'Avanç del PDUM abasta només els 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona però caldria que tingués en compte el conjunt de la regió metropolitana i els seus grans sistemes d'activitat econòmica. També comenten que només formula alternatives des del punt de vista medi ambiental i consideren que caldria que s'incorporessin també vectors socials, econòmics, de mobilitat, de xarxes, de transició energètica o de gestió del territori. A més creuen que s'haurien d'establir criteris de prioritat.


Els col·legis d'arquitectes, economistes, enginyers de camins i enginyers industrials de Catalunya entenen a més que el PDUM no pot partir de la hipòtesi que en els propers anys més de 100.000 famílies hauran d'abandonar aquest territori i caldria que primer avalués el potencial d'habitatges dels nous pols de centralitat que proposa i que aprofundís en la renovació urbana. També consideren que caldria que el PDUM incorporés una anàlisi funcional de les xarxes bàsiques de mobilitat d'alta capacitat viària i ferroviària. Finalment afirmen que la transició energètica hauria de ser l'altra gran prioritat del PDUM, que hauria d'articular un metabolisme urbà més eficient.

 

[+] Nota de premsa

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA