Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El president de Bonpreu Joan Font i l’economista Ignasi Ragàs parlen de ciutat i transport de mercaderies en una nova conferència del cicle de webinars sobre l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans

Notícies

15 jun 2020

El president de Bonpreu Joan Font i l’economista Ignasi Ragàs parlen de ciutat i transport de mercaderies en una nova conferència del cicle de webinars sobre l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

Les pautes de distribució de mercaderies a les ciutats i derivades territorials, els magatzems i les microplataformes, l'impacte en les formes de consumir i l'eclosió del comerç electrònic vs comerç tradicional van ser algunes de les qüestions tractades el 15 de juny en la segona conferència online del cicle de webinars al voltant de l'impacte del COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans de la Comissió d'Economia Territorial i Urbana del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) organitzada en aquest cas en col·laboració amb la Comissió de Retail del CEC.


El president i director general del grup Bon Preu Joan Font va subratllar "la importància dels equips i les persones davant de circumstàncies extraordinàries com la generada per la crisi sanitària de la COVID-19". Una consideració amb la qual va coincidir l'altre ponent de la jornada, l'economista expert en Transport i Desenvolupament Urbà Ignasi Ragàs.


Ignasi Ragàs va afegir que "amb la COVID-19 hi ha hagut una incorporació molt important de clients al comerç electrònic i gran part es quedaran" i va comentar que "l'eclosió del comerç online es basa en dues premises: la il·lusió del consumidor que l'entrega a domicili té cost zero i la precarització fins al límit de la vàlua més feble de la cadena logística que és el petit transportista d'última milla".
En aquest punt, Joan Font va assegurar que "des del grup Bon Preu creiem que hi haurà un augment notable de la compra per internet, però difícilment es mantindran creixements sostinguts del 250% que s'han donat durant el confinament".


En relació a la planificació de la mobilitat, Ignasi Ragàs va lamentar que històricament s'hagi dedicat més esforç "a dissenyar, ordenar i racionalitzar la mobilitat de les persones que la de les mercaderies. En aquest sentit va apuntar que "encara hi ha massa pocs tècnics familiaritzats amb la realitat de la mobilitat de mercaderies, cosa que fa que la normativa en parli poc i sovint de manera simplista". Ignasi Ragàs va denunciar a més que "actualment no hi ha cap normativa sistemàtica sobre zones de càrrega i descàrrega a Catalunya i cada ajuntament fa el que considera millor".


El membre de la junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya Miquel Morell va donar la benvinguda i va presentar la trobada, mentre que la membre de la Comissió de Retail del CEC Núria Beltran va moderar les preguntes dels assistents.

 

PODEU RECUPERAR EL VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA AQUÍ

 

El cicle de conferències al voltant de l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i en la gestió dels entorns metropolitans tindrà una altra sessió:


29 de juny a les 18H. "Sector aeroportuari i fluxos turístics"

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA