Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió d’Economia Catalana del Col·legi d’Economistes de Catalunya demana que “l’administració prioritzi evitar el tancament d’empreses viables”

Notícies

9 jul 2020

La Comissió d’Economia Catalana del Col·legi d’Economistes de Catalunya demana que “l’administració prioritzi evitar el tancament d’empreses viables”

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Grup de Conjuntura de la Comissió d'Economia Catalana del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha analitzat en roda de premsa virtual l'evolució de l'economia catalana des de diverses perspectives tenint present l'impacte de la crisi sanitària de la COVID-19.


Els economistes Modest Guinjoan, Albert Carreras i Jordi Goula han abordat dades macroeconòmiques, així com indicadors d'activitat empresarial i d'estat del sector públic.

 

Jordi Goula ha advertit de "la poca fiabilitat de les previsions econòmiques en relació al PIB per l'elevat grau d'incertesa de la situació actual" i ha apuntat que "la clau serà seguir l'evolució des les dades de l'afiliació a la Seguretat Social, el número de treballadors en ERTO i l'atur registrat per tenir un termòmetre de la situació". En aquest sentit ha assegurat que "la recuperació a nivells pre-COVID no es donarà de forma generalitzada fins a finals de l'any 2022 o inicis del 2023, tot i que hi ha sectors que sí que es recuperaran abans".

 

Modest Guinjoan ha abordat la situació actual de l'activitat empresarial deixant constància de "l'excepcionalitat i magnitud de la crisi econòmica que tenim al damunt" i admetent que "amb les dades actuals i el que veiem en el dia a dia de la vida econòmica podem afirmar que estem davant d'una crisi sense precedents". Segons Guinjoan, el més important ara és "facilitar els ajustaments necessaris perquè les empreses es recuperin". "L'administració ha de prioritzar evitar el tancament d'empreses viables", ha conclòs.

 

Per la seva banda, Albert Carreras ha comentat l'estat del sector públic recordant que el pressupost de la Generalitat de Catalunya vigent, el del 2020, "està completament superat per les noves circumstàncies des d'abans de la seva aprovació, ja en plena pandèmia i confinament".

 

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA