Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya Miquel Ángel Gimeno i l’historiador Borja de Riquer participen en un dinar-col·loqui sobre corrupció al Col·legi

Notícies

25 nov 2019

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya Miquel Ángel Gimeno i l’historiador Borja de Riquer participen en un dinar-col·loqui sobre corrupció al Col·legi

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya i el Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES) han organitzat conjuntament el dinar-col·loqui "La corrupció, un fenomen corrosiu" en què una trentena d'assistents han pogut abordar aquesta qüestió amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya Miguel Ángel Gimeno i el catedràtic d'Història Contemporània Borja de Riquer.


Miguel Ángel Gimeno va exercir de magistrat durant més de trenta anys i va presidir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2010 al 2015. Des del 2016 dirigeix l'Oficina Antifrau de Catalunya, una institució específicament dirigida a preservar la transparència i la integritat de les administracions i del personal al servei del sector públic a Catalunya. Per la seva banda, Borja de Riquer és catedràtic d'Història Contemporània i va ser un dels organitzadors del Primer Congrés Internacional d'Història de la Corrupció Política a l'Espanya Contemporània (segles XIX-XXI) celebrat a Barcelona l'any 2017. També és autor, entre d'altres, de l'obra "Història de la corrupció a l'Espanya contemporània".


A la trobada s'ha comentat que el Fons Monetari Internacional estima el cost de la corrupció en un 2% del PIB mundial. També s'ha destacat que la Unió Europea xifra en 120.000 milions d'euros el danys causats per la corrupció cada any, un terç dels quals, 40.000 milions d'euros, els provoca l'Estat espanyol. D'altra banda, segons el Baròmetre de l'Oficina d'Antifrau de Catalunya, el 72% dels catalans considera que hi ha molta o bastant corrupció i un 82% considera que aquest és un problema molt o bastant greu.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol ha donat la benvinguda a l'acte, mentre que el vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials Emili Pons ha estat el responsable de cloure'l.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA