Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Jornada dels Economistes 2020 a Tarragona reivindica el paper dels joves en la definició del model econòmic del futur [VIDEO]

Notícies

6 nov 2020

La Jornada dels Economistes 2020 a Tarragona reivindica el paper dels joves en la definició del model econòmic del futur [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

"Present i futur dels joves economistes" ha estat el lema de la 25a edició de la Jornada dels Economistes gratuïta i oberta a tothom organitzada per la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Tarragona i que enguany s'ha celebrat en format 100% online.


La jornada ha comptat amb la conferència "Cap al món de demà" a càrrec del professor d'Economia de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili Xavier Ponce en què ha abordat els principals reptes dels joves en el futur subratllant "la necessitat de posar les llums llargues i reflexionar amb una mica de perspectiva". Segons Ponce, "a Europa ens trobem en una de les cruïlles més importants de la història perquè ens adonem que no és que estiguem en una crisi ara sinó que anem a la deriva sense un rumb clar i necessitem un debat seriós sobre què volem ser de grans i què estem disposats a fer per aconseguir-ho". "Els joves són els que han de decidir com ha de ser l'Europa del segle XXI", ha conclòs.


D'altra banda a la jornada s'ha donat a conèixer el cas d'èxit d'una jove emprenedora de la mà de la cofundadora i responsable de producte a Incapto Coffee Beatriz Mesas, que ha abordat les estratègies que ha seguit a l'hora de crear el seu projecte en temps d'incertesa marcats per la pandèmia de la COVID-19. Mesas ha explicat que "Incapto Coffee vol liderar la nova revolució del cafè desafiant l'status quo del consum de cafè a casa nostra i plantant cara al sistema de càpsules amb un model de subscripció de màxima comoditat, econòmic i sostenible que integra cafè i cafetera". Mesas ha defensat "la importància de sortir al mercat quan abans millor" i ha reivindicat "la importància de la inversió en la comunicació i el màrqueting digital".

 

El president de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Miquel Àngel Fúster i el degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili Antonio Terceño han inaugurat la jornada. Fúster ha destacat que "amb la jornada d'enguany el CEC posa de manifest el seu compromís amb el present i futur dels joves" i ha defensat "la importància de reflexionar sobre el model econòmic de futur i la seva sostenibilitat en un context econòmic absolutament demolidor fruit de la pandèmia". Fúster ha apuntat que "necessitem un esforç individual i col·lectiu també aquí a Tarragona, on tenim una economia diversificada capaç de fer front als reptes que se'ns plantegen". Per la seva banda, Antonio Terceño ha reivindicat "la qualitat de la formació que s'imparteix a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili, d'on sortiran els futurs economistes" i ha defensat "la col·legiació dels economistes per defensar la nostra professió".


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol ha clausurat la jornada subratllant que "l'educació és la millor herència que podem donar als joves perquè estiguin preparats per obtenir la millor ocupació possible i en conseqüència una emancipació digne". Gasol ha comentat com "amb l'aparició de la COVID-19 hem recordat de la importància del sector públic, ja que només amb un sistema privat les societats serien incapaces de fer front a situacions". En aquest sentit ha destacat com "la Unió Europea ha estat aquesta vegada a l'alçada de les circumstàncies en promptitud i intensitat" i ha manifestat "l'esperança que hi hagi transparència per part de l'estat a l'hora de distribuir els fons europeus amb el gran objectiu d'assegurar el futur de les properes generacions".


[+] Veure nota de premsa

 

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA