Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Inaugurada la desena edició del Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria que organitza conjuntament el Col·legi amb la UAB

Notícies

1 oct 2019

Inaugurada la desena edició del Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria que organitza conjuntament el Col·legi amb la UAB

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Ahir a la tarda la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya va acollir l'acte d'inauguració de la desena edició del Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria que ofereix conjuntament el Col·legi d'Economistes de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.


La trobada va servir per inaugurar el curs 2019-2021 del Màster, així com també per celebrar la graduació dels alumnes del curs 2017-2019, als quals es va entregar un diploma i una banda.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Anton Gasol va destacar "la importància d'aprendre a aprendre", mentre que el degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona Héctor Sala va animar els assistents a "formar-se contínuament". D'altra banda, el coordinador del màster Francesc Gómez va recordar que "en les 10 edicions celebrades fins al moment s'han format uns 200 alumnes".


L'acte va comptar també amb una conferència a càrrec de Joan B. Casas, economista, auditor, doctor en Economia i ex degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Casas va abordar els reptes de caràcter tecnològic per a l'empresa. En primer lloc va recordar la teoria de Schumpeter sobre la destrucció creativa explicant que "la innovació tecnològica permanent fa que el sistema econòmic sigui més eficaç però alhora porta a un procés intens de destrucció de les empreses que no s'hi adapten". D'altra banda va comentar com "davant d'una innovació creativa el temps de reacció de les empreses s'ha reduït molt significativament, i això implica un risc". A més va afirmar que "els elements associats a la quarta revolució industrial donen avantatge a algunes empreses, sent la gestió massiva de dades la clau de present i futur". Finalment va apuntar com a d'altres reptes per a l'empresa associats a la tecnologia la deslocalització, la producció a gran escala i la relació amb el PIB del cost marginal "0" lligades a aquestes noves tecnologies.

 

L'ex degà del CEC Joan B. Casas va abordar els elements que pressionen l'empresa des de la societat. D'una banda va apuntar a les externalitats, així com a la transparència i la consciència social que es demanden a les empreses. A més va recordar el paper imprescindible de l'aposta per la sostenibilitat i el medi ambient. Com a quart repte social per a l'empresa va destacar "la retenció del talent a través del seu reconeixement".


Joan B. Casas va abordar també les diverses tipologies d'empresa: "les grans empreses amb domini important de mercat, les empreses del capitalisme clientelar, les empreses del too big to fail! (les que són massa grans per deixar caure, entre les que destaca la banca), les grans empreses de la revolució digital, les empreses de l'economia creativa, les PIMES i les empreses del tercer sector". Casas ha conclòs que "mentre que abans el més important era generar valor per a l'accionista, ara és més important generar valor per a la societat", per la qual cosa ha recordat als auditors que "la informació financera és molt important, però no ho és tot, ja que s'ha de considerar l'entorn".


Després de l'entrega dels diplomes, l'alumna Oumaima El Messaouri i el tutor Antoni Puig van intervenir per agrair la feina feta.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA