Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d'edició el que permet que les novetats sempre estiguin al principi. En el formulari de recerca podreu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé publicats entre unes determinades dates.

Per a cada llibre hi trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors, en el cas que en hi hagin, l'editorial, el ISBN i una breu sinopsis del llibre. Podreu afegir-hi un comentari o bé donar la vostra opinió sobre el llibre que serà visible per a la resta d'usuaris del servei.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

14 mar 2018

Turbulències i Tribulacions

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Autors: Albert Carreras, Andreu Mas-Colell, Ivan Planas | Editorial: Edicions 62 | ISBN: 978-84-297-7657-7

Els Autors de Turbulències i tribulacions, com a alts càrrecs al Departament d'Economia, van estar implicats en la gestió econòmica de la Generalitat de Catalunya en un moment del tot excepcional, els anys 2011-2015. Dues legislatures que, sota els governs del president Artur Mas, cobreixen un dels períodes més conflictius de la nostra història recent, amb una greu crisi econòmica, del tot desestabilitzadora, que a Catalunya ha coincidit amb els anys d'eclosió del sobiranisme i la intensificació del conflicte polític amb l'Estat.

 

L'objecte d'aquesta obra és explicar com la Generalitat va resistir la crisi, enmig de l'onada perversament recentralitzadora empesa pel PP, i donar compte de les penes i treballs, també de les satisfaccions, que això els va comportar. Van haver d'assumir responsabilitats i prendre decisions difícils -l'ajust salarial, els bons patriòtics, la caiguda de les caixes, el tancament de Spanair, entre altres-, entomant retallades, però també van ser testimonis directes de la duresa, el menysteniment i la poca fluïdesa de les relacions amb les instàncies econòmiques espanyoles, amb qui van mantenir un tens pols econòmic i polític. Un camí que va anar laminant completament tot sentiment de lleialtat i de coresponsabilitat, va acabar erosionant el respecte i provocant l'allunyament català de Madrid.

 

Un llibre, doncs, en el qual, darrere de les incidències econòmiques que s'hi exposen, bateguen esdeveniments transcendentals per a la nostra vida col·lectiva present.

 

 

Sobre els autors

 

Albert Carreras de Odriozola
(Barcelona, 1955) és catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques al Departament d'Economia i Empresa de la UPF, on ha ocupat diversos càrrecs. Del gener del 2011 al gener del 2013 ha estat secretari d'Economia i Finances del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i des d'aleshores fins al gener de 2016 n'ha estat el secretari general. Ha publicat Volem la Independència? Reflexions per al futur immediat (2015). És membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

Andreu Mas-Colell
és economista, format a la UB i a la Universitat de Minnesota (Ph.D). Ha fet la seva carrera acadèmica a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, Harvard i UPF (des de 1995). Ha publicat més de cent articles acadèmics i diversos llibres. Ha estat fundador de la Barcelona Graduate School of Econòmics i secretari general del European Research Council (2009-2010). Del 2000 al 2003 va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat, i del 2011 al 2015 Conseller d'Economia i Coneixement. Ara és president del patronat del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Escriu regularment a premsa.

 

Ivan Planas Miret
(Castellbisbal, 1974) és economista, format a la UPF i a la Universitat de York (MSc). Actualment gerent de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut i professor associat del Departament d'Economia i Empresa de la UPF. DEs d'abril del 2011 va ser director general de Seguiment i Avaluació de Polítiques d'Estabilitat i Creixement, i des de març de 2014, director general d'Anàlisi i Seguiment de les Finances Públiques de la Generalitat de Catalunya, fins a febre de 2016. És conseller del Consell d'Administració de diverses entitats públiques i membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 

 

 

 

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA