Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

21 oct 2019

Passant comptes: Memòries d'un economista al servei de les institucions

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Autor: Andreu Morillas Antolín | Editat per Fundació Catalunya Europa | ISBN: 978-84-09-14332-0

L'autor presenta una panoràmica de la seva dilatada carrera professional dedicada a diverses institucions del país. És un repàs a quaranta-tres anys, que abasten un període que va del final de la dictadura als anys del sotrac del procés independentista.

 

La part central i més extensa del llibre està dedicada al treball d'Andreu morillas, primer al costat de pasqual Maragall al Parlament de Catalunya, on es fa un repàs exhaustiu i intencionat de l'estratègia de Pasqual maragall per a assolir el Govern de la Generalitat, la transició des de l'oposició al Govern i, finalment, la copiosa experiència de set anys de Govern, com a secretari d'Economia en els Governs dels presidents Maragall i Montilla.

 

D'aquesta etapa de Govern, sobretot des d'un punt de vista sectorial, es pot apreciar l'extensa obra feta, poc airejada encara, però també hi són presents episodis singulars dels quals se n'ha parlat poc.

 

Encara que a molts dels episodis d'aquestes memòries no els manquen tocs d'humor o ironia, l'autor no deixa de traslluir un cert desencís quan considera i observa el decaïment en l'obra de posteriors governs i el progressiu desprestigi de les institucions.

 

Passant comptes és, doncs, un intent d'explicar més de quaranta anys de treball a diverses institucions del país, però també una veu crítica del recent desplegament polític i institucional de Catalunya.

 

Bona part de les cent-quaranta pàgines dedicades a l'època parlamentària i a la col·laboració en el Govern de la Generalitat, permetran, sens dubte, donar testimonis i enriquir el bagatge de documentació i coneixement que constitueix el Llegat de Pasqual Maragall.

 

Sobre l'autor

 

Andreu Morillas Antolín (Barcelona, 1951) és economista. Va ser Secretari General del Cercle d'Economia (1976-1978), va ocupar diversos càrrecs a la Generalitat de Catalunya amb responsabilitats directives fins el 1989, quan passà a treballar primer per la Universitat de Barcelona, com a Secretari Tècnic del Rectorat (fins el 1994) i després com a director general de la Fundació Universitat Ramon Llull (fins el 2000). Entre els anys 1989 i 1995 va ser degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya i vicepresident del Consejo General de Economistas de Espanya.
Va ser secretari tècnic de la Presidència del Grup Parlamentari Socialista Ciutadans pel Canvi i secretari general del Govern Alternatiu de Pasqual Maragall (2000-2003). En els governs d'esquerres va ser Secretari d'Economia del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i president de l'Institut Català de Finances (2004-2010). Posteriorment va ser síndic de comptes de la Sindicatura de Comptes de Catalunya (2011-2017).

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA